Dec 31, 2008

MEMBANTU UMAT ISLAM DI PALESTIN

Usaha untuk membantu rakyat dan umat Islam di Palestin adalah FARDHU AIN ke atas semua individu Muslim. Apa jua usaha yang mampu kita lakukan walau sebesar kuman pun mesti dilakukan sekarang juga.

Yang mampu beri penerangan memberi penerangan.Yang mampu menderma terus menderma.Yang mampu ke Palestin terus ke Palestin.Yang mampu menggugat ekonomi Israel dan sekutunya mesti menggugat.Yang mampu berhujah terus memberikan hujah. Satu yang pasti, KITA SEMUA paling kurang pun MAMPU BERDOA. Banyakkan doa sekarang juga."Bismillahirrahmanirrahim.Ya Allah, Engkau patah-balikkanlah segala rancangan jahat mereka dan sekutu mereka kepada diri mereka sendiri dengan segera.Datangkanlah tentera-tenteraMu ya Allah, yang pernah memusnahkan tentera bergajah Abrahah, yang pernah membakar dan mengambus kaum Lut, yang pernah menenggelamkan Firaun di Laut Merah, yang pernah mematahkan semangat musyrikin Quraisy dalam Perang Khandak, yang pernah melenyapkan kaum Nuh.Datangkanlah segera ya Allah ke atas kaum Zionis dan sekutu-sekutu mereka.


Amin ya Allah.

"Allahu Akbar! Allahu Akbar! Allahu Akbar!


p/s : Kepada sesiapa yang ingin membantu rakyat Palestin dari pelbagai sudut sumbangan, sila lawati blog Satu Umat ataupun blog Another Brick In The Wall bagi maklumat lanjut.

0 comments:

MESTI BACA

SEJARAH PERJUANGAN

PEMERINTAH, ULAMA DAN RAKYAT

Copyright 2010 Suara Pekembar
Newbie Friendly theme By: Ikhsan Hafiyudin | Powered and Hosted By: Blogger.com